Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Pogoje poslovanja si pred uporabo strani spletne trgovine Topatlet.si pazljivo preberite. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V kolikor se s pogoji ne strinjate vas prosimo, da spletne trgovine Topatlet.si ne uporabljate. Upravljalec strani, podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p. v nadaljevanju ponudnik storitev si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Topatlet.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da Pogoje poslovanja redno spremljate.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Topatlet.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Topatlet.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

6. vse cene morajo biti jasno nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebuje davke in stroške prevoza

7. način plačila in dostave

8. časovno veljavnost ponudbe

9. rok v katerem je možno odstopoti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki

 

Spletna trgovina

Topatlet.si je spletna trgovina, ki omogoča nakupe izdelkov. S spletno trgovino upravlja podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p..

 

Cene

Vse cene v spletni trgovini Topatlet.si so maloprodajne cene, navedene v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), ker nismo zavezanci za DDV. Iz tega razloga naš kupec tudi ne plača DDV-ja. Vse cene se lahko spremenijo brez predhodnegaobvestila. Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do datuma označenega na strani s predstavitvijo artikla, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog. Vse cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do prodaje zalog.

 

Naročila

Podatki o oddanem naročilu so shranjeni na strežniku strani Topatlet.si. Z oddajo naročila je sklenjena pogodba o nakupu med naročnikom in prodajalcem. Popravke ali dodatke k naročilu lahko pošljete po elektronski pošti. Z uporabo komunikacijskih sredstev ne nastajajo posebni stroški.

 

KORAKI NAKUPA

Registracija

Vsak uporabnik, ki želi preko spletne trgovine Topatlet.si opravljati nakupe, se predhodno registrira. To naredite tako, da klikne povezavo "ustvarite račun", kjer se pod novim uporabnikom registrirate tako, da vnesete svoje podatke in pritisnete gumb "dalje" ( s klikom na ta gumb ste ustvarili svoj račun). V kolikor je uporabnik že registriran in želi opraviti nakup, klikne na povezavo "prijava", kjer vnese svojo spletno pošto in geslo in zatem lahko opravite nakup.

 

Izbira artiklov

Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti tako, da ob ogledu artikla na spletni strani klikne gumb "v košarico". Če želi kupiti več različnih artiklov, ta korak opravi za vsak artikel posebej.

Ko uporabnik izbere željene artikle, klikne gumb z ikono košarice, ki je postavljena desno zgoraj. Na novo odprti strani se izpišejo izbrani artikli. Uporabnik lahko spremeni količino kupljenih artiklov tako, da v stolpiču "količina" spremeni količino in klikne gumb "posodobi". V kolikor želi uporabnik izdelek izbrisati iz seznama nakupa, klikne v senčen kvadratek (se pojavi kljukica) pred sliko artikla in klikne gumb "posodobi". Nadaljevanje nakupa uporabnik potrdi s klikom na gumb "na blagajno".

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke o naročniku, v kolikor je prijavljen z registriranim uporabniškim imenom. Neregistriran uporabnik pri prijavi kupca izbere možnost "na blagajno kot gost". Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb "dalje". Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke prejemnika. Hkrati lahko še vedno spremeni podatke o kupcu oz. plačniku, preveri vsebino nakupa ter prepozna in odpravi morebitne napake. K znesku nakupa se prišteje še strošek poštnine in prenosa kupnine. Za nadaljevnje nakupa uporabnik pritisne gumb "dalje".

Na novo odprti strani uporabnik izbere edino možnost plačila - plačilo po povzetju. Za nadaljevenje in končno potrditev nakupa uporabnik pritisne gumb "potrdi naročilo".

Na novo odprti strani se prikaže potrdilo o uspešno opravljenem nakupu, kjer je napisano - naročilo je zaključeno. Na tej strani je tudi povezava do vašega računa "moj račun" in "zgodovina naročil", kjer lahko vidite vsa vaša naročila, vključno z zadnjim. Uporabnik dobi na elektronski naslov posredovano potrdilo o nakupu z vsemi podatki o opravljenem nakupu.

Naročilo se hrani v digitalni obliki na strežniku ponudnika.

V roku 1 ure bo vaše naročilo predano prodajalcu kupljenega artikla. V kolikor naročnik poslanega naročila v tem roku ne prekliče, se šteje, da je pogodba o nakupu sklenjena.

Prodajalec bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času, s priloženim originalnim računom, morebitnimi navodili in garancijskim listom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili ni na zalogi se bo prodajalec z vami dogovoril o morebitni kasnejši dostavi.

 

Pregled in spremljanje procesa nakupa

Uporabnik lahko naročilo v roku 1 ure od oddaje naročila prekliče s sporočilom na elektronski naslov: info@topatlet.si

 

Dostava

brezplačna dostavaPri nakupu nad 30 € je dostava brezplačna.

Pri nakupu do 30 € lahko:
- osebno prevzamete paket v naši trgovini (0,00 €): Jana Husa 21, 1000 Ljubljana (kje smo)
- paket dostavi Pošta Slovenije (5,00 €)
- paket dostavi GLS (3,90 €)

 

Predviden rok dostave je od 1 do 3 delovne dni, včasih zaradi posebnih okoliščin lahko tudi dlje, v tem primeru vas bomo o tem obvestili. V primeru, da paketa ne prejmete v 5 delovnih dneh nam to prosim sporočite na info@topatlet.si ali nas pokličite na telefon 041 362191.

 

Naročeni izdelki se dostavijo na naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu. Pri dostavi s Pošto Slovenije vam pri plačilu po povzetju Pošta zaračuna provizijo 0,98 € oziroma 1% vrednosti naročila. Pri dostavi z GLS ni provizije za plačilo po povzetju.

 

Plačilni pogoji

V kolikor ni dogovorjeno drugače velja način plačila z odkupnino ob prevzemu. Naročeno blago se plača z gotovino ob dostavi blaga, ki jo opravi (Pošta Slovenije). V stroške nakupa so že všteti stroški dostave po ceniku Pošte Slovenije. Pri naročilu nad 30eur je poštnina brezplačna. Plačali boste še stroške prenakazila kupnine na račun prodajalca po ceniku Pošte Slovenije, stroški nakazila znašajo 0,98 EUR za pakete v vrednosti do 98 EUR, pri paketih z vrednostjo od 98 EUR do 501 EUR je strošek prvizije 1% vrednosti paketa.

 

Vračilo blaga

Kupec ima pravico vračilo izdelka v roku 15 dni. Izdelek mora biti nepoškodovan in v originalni embalaži. Ob vračilu mora kupec priložiti račun, ki ga je prejel z naročenim izdelkom. Kupec, ki želi realizirati reklamacijo na kupljen izdelek, mora pisno obvestiti ponudnika po pošti (Topatlet, Samo Rakuša s.p., Jana Husa 21, 1000 Ljubljana) ali na kontaktni email (info@topatlet.si). Originalno zapakirani reklamirani izdelek je kupec dolžan poslati na naslov Topatlet, Samo Rakuša s.p., Jana Husa 21, 1000 Ljubljana. Reklamacija bo rešena v zakonskem roku. Za raziskanje aktualnega stanja reklamacijskega postopka lahko kupec kontaktira preko elektronske pošte info@topatlet.si.

 

Pravica do odstopa pogodbe

V skladu s 43.č členom ZVPot ima potrišnik pravico, da v roku 15 dni od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razloga za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe.

Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine ter stroškov dostave in prenakazila kupnine na račun prodajalca, ki je fiksno.

 

Kodeks ravnanja po ZEPT:

Podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p. posluje v skladu z zakonom o elktronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Topatlet.si je z vsem besedilom, slikami in ostalo grafiko na spletni strani zašćitena z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

 

Odgovornosti

Upravljalec Topatlet.si se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Ob tem pa ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani Topatlet.si. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (kot je naprimer barva).

 

Varovanje vaših podatkov

Upravljalec spletne strani Topatlet.si je podjetje Topatlet, Samo Rakuša s.p.. V skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Zagotovili bomo vse razumne ukrepe , da podatki, ki niso namenjeni javnemu prikazu (registriranih in neregistriranih obiskovalcev), ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti.

Dostavni službi - Pošti Slovenije bodo dostavljeni podatki za dostavo.

Podatki, ki jih Topatlet.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le , če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrbno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter zaščito in urisničevanje zakonitih interesov spletne strani ali Topatlet.si ali podjetja Topatlet, Samo Rakuša s.p., ki s spletno stranjo upravlja.

Za potrebe poslovanja upravljalec zbira naslednje uporabnikove podatke:

- ime in priimek

- naslov in kraj bivanja

-naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)

-poljubno oblikovano geslo

-ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, upravljalec ne odgovarja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik se shrani tudi trajni piškotek, to je identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne strani Topatlet.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškoti pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravljalec spletne strani Topatlet.si lahko podatke uporabi za namene statističnih analiz.

 

Posredovanje podatkov

Neprijavljenim obiskovalcem spletne strani posredujemo naslednje podatke: uporabniško ime. Prijavljenim obiskovalcem spletne strani posredujemo naslednje podatke: uporabniško ime. Podatki, ki ne bodo posredovani tretjim osebam oz. jih bodo obdelavale samo osebe pod neposrednim nadzorom ekipe Topatlet.si: naslov e-pošte, geslo v šifrirani obliki, telefonska številka in drugi podatki zasebne narave. Podatek o piškotu bo za čas trajanja seje samodejno posredovan spletnemu brskalniku iz katerega bo uporabnik prijavljen v sistem.

 

Verodostojnost

- Verodostojnosti vnešenih podatkov ne preverjamo

- Za objave odgovarjajo izključno njihovi avtorji

 

Podatki o ponudniku / prodajalcu

Naziv podjetja: Topatlet, Samo Rakuša s.p.

Sedež podjetja: Jana Husa 21, 1000 Ljubljana

Davčna številka: SI52478912

Transakcijski račun: (Abanka, SI56 0510 0801 3303 736)

Matična številka: 3613402000